“JADNICI” OTVORILI PRVI RAFF

Projekcijom francuskog filma Jadnici u petak navečer u Ljetnom kinu otvoren je prvi Rab Film Festival – festival istraživačkog filma, nova ljetna festivalska priča koja ujedinjuje film, glazbu, gastronomiju i edukaciju.

Film otvaranja Jadnici predstavili su redatelj Ladj Ly i glumci Djebril Zonga i Almamy Kanoute. Ly je najavio svoj film priča o ljudima u lošim situacijama. Premda se radnja događa u Francuskoj, tema bijede je univerzalna i zato se nadam da će gledatelji prepoznati. Ly je zahvalio organizatorima i rapskoj publici na gostoprimstvu i izraženoj časti da otvori povijesno, prvo izdanje RAFF-a. Publiku je pozdravio direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima i partnerima i prijateljima festivala. Rab Film Festival službeno je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuvši da ovo nije samo dobrodošlica, nego svojevrstan povratak festivala kući s obzirom kinoprikazivačku tradiciju dugu 106 godina.  Grgurić RAFF-u predviđa svijetlu budućnost s  obzirom na sjajnu atmosferu i dobru festivalsku “vibru”.

Nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT.

U idućih nekoliko dana posjetitelje očekuje 13 filmskih projekcija i 5 koncerata, a posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u “morskom kinu” RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.

U nastavku pogledajte najbolje trenutke jučerašnjeg otvorenja festivala u videu i slikama.