U subotu, 22. kolovoza, s početkom u 20 sat, u uvali I. PADOVA, u gradu Rabu održat će se drugo izdanje festivala istraživačkog filma – Rab Film Festivala – RAFF 2020. Ulaz kaića u uvalu tj. na festival omogućen je od 19 sati.

Ova godina mnogim je filmskim festivalima najizazovnija do sada. Neki su svoje održavanje morali odgoditi za drugi dio godine, neki su djelomično i/ili u potpunosti prešli na online izdanja, a neki su svoje izvođenje prilagodili trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa COVID-19.
Rab Film Festival je svoje prošlogodišnje izdanje završio projekcijom i proglašenjem pobjednika u morskoj uvali, gdje je publika gledala filmove s kaića. Jedno posve drugačije iskustvo doživljaja kina! Tako je ove godine odlučeno, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, vjernoj publici omogućiti upravo to nezaboravno kaich cinema iskustvo! Poseban doživljaj morskog kina – RAFF SEAPLEX KAICH – iskorak je u turističkoj i kino ponudi grada Raba, Jadrana, no i Hrvatske.

22. kolovoza gledat ćemo igrani film “Mater” i dokumentarni film “Današnje more”.

“Mater”; o filmu:
“Nakon toliko tiranskih patrijarha, na red je – sasvim u mediteranskoj tradiciji – stigao i jedan tiranski matrijarh…” (Jurica Pavičić, Jutarnji list)

“Današnje more”; o filmu:
Istraživački novinar Matt Blomberg udružuje snage s aktivistom za zaštitu mora Paulom Ferberom u napetom ekološkom dokumentarcu. Ribolovna područja u Kambodži, nekoć bogata ribom, postala su meta opasnih krivolovaca. U pokušaju da sačuvaju morsko dobro i živote nebrojenih stanovnika Kambodže, Blomberg i Ferber suočavaju se s ozbiljnom opasnošću i osobnim rizikom u borbi protiv zločinačkog ribolova…

Organizatori, uz veliku pomoć sponzora i pokrovitelja, publici gledanje filmova omogućuju posve besplatno!