Project Description

Rab film festival bit će jedino mjesto ovog ljeta na kojem će se pred publikom spojiti redateljica Nina Violić i kultna splitska grupa The Beat Fleet, autori naslovne pjesme Nininog debitantskog dugometražnog igranog filma Baci se na pod. Rapska premijera filma bit će u ponedjeljak u Ljetnom kinu, a nakon projekcije slijedi koncert TBF-a u RAFF Giardinu.

Pjesmu Pas sa plastičnim plaštom TBF su napravili nakon što je Nina nazvala Sašu Antića prije tri godine „..i rekla kako joj treba song za film, i to nešto veselo što bi razvedrilo dramu koja se odvija u filmu. Baš tih dana smo Luka, Mladen i ja kopali po arhivama i sjetio sam se jedne Mladenove skice imena ‘Pas sa plastičnim plaštom’, kaže Saša Antić.

„Saši sam rekla kako mi treba pjesma koju starci s klincem slušaju u autu, a znate kako klinci kad zapnu za neku stvar, onda to ide na ‘repeat’ cijeli dan“, kaže Nina Violić. „To mora biti stvar koju onda i možeš slušati cijeli dan, a da se ne ubiješ. Saša je odmah rekao da Mladen ima nešto i poslali su mi “Psa” kao prvi prijedlog.“

Spontanost je zajednički nazivnik suradnje Nine i TBF-a, a spontan je i trenutak u kojem je nastala ideja za pjesmu Pas sa plastičnim plaštom. “Supruga i ja smo, prolazeći jedne kišne večeri Trgom bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na tramvajskoj stanici ugledali manjeg psa kojeg je vlasnik zaštitio od kiše komadom prozirne plastične cerade koju mu je zakačio za ogrlicu“ priča Mladen Badovinac. „Ta cerada je nekako kruto lebdjela iznad leđa psića i prizor je bio duhovit. Tada sam rekao: Gle, pas sa plastičnim plaštom! i cijela situacija nam je bila smiješna. Nastavio sam pjevušiti taj stih, a supruga se odmah priključila i putem do stana smo skovali refrenčić koji nije trebao živjeti dalje od te večeri.“

Zahvaljujući Nini živjet će puno duže nego što je Mladen te večeri mogao pretpostaviti. „Dok smo radili postprodukciju filma, svi bi me moji suradnici uvijek dočekali s tom pjesmom. Pogledala sam film milijardu puta, a još uvijek mi nije dosadila ta stvar. I nikad neće.”, tvrdi Nina Violić.

TBF će nastupom na RAFF Giardinu zatvoriti četvrti dan Rab film festivala.

Ulaznice za TBF NA RAFF-u, Nova riva, RAB | Ponedjeljak, 22.08.2022., 20:00h | Entrio.hr