LEGENDARNI ZORAN PREDIN NA RAFF-u

Rab Film Festival s velikim zadovoljstvom najavljuje koncert Zorana Predina u ljetnom kinu u subotu u 22:30.

Zoran je kantautor, autor filmske i kazališne glazbe, pjesnik i pisac te frontmen i osnivač kultnog benda Lačni Franz. Glazbenu karijeru počeo je 1979., a danas je iza njega više od 40 objavljenih albuma i više od dvije tisuće koncerata diljem svijeta.

Predin je koncertnu stanku zbog pandemije iskoristio za snimanje pjesama koje su se našle na novom albumu s dva naslova  “Gastarbajter trubadur” i “Takšnih več ne delajo“, u izdanju Croatia Recordsa. I slovenska i hrvatska verzija albuma bit će objavljena samo na vinilu. Osim pjesama s novog albuma, Predin će svirati i najveće hitove iz svoje bogate karijera, a sve će biti začinjeno duhovitim najavama pojedinih pjesama začinjene crnim humorom i nestašnim komentarima.

Ulaznice za koncert Zorana Predina u prekrasnom ambijentu Ljetnog kina možete nabaviti na svim prodajnim mjestima RAFF-a po cijeni od 80,00 kuna.

Osim glazbe, iza Predina su i četiri zbirke poezije, dvije knjige priča i, upravo objavljeni, roman “Mongolske pjege”.

Za taj roman, Ante Tomić je napisao:

“Vojske su prolazile škropeći naše zemlje tjelesnim tekućinama, krvlju, znojem, mokraćom, slinom i sjemenom. I tko bi u tome mnoštvu bioloških tragova našao tko je tu sve bio. Zoran Predin spustio se spiralnom DNK sve do mračnih dubina povijesti, do naših najskrovitijih tajni, ispisujući jednu uzbudljivu, duhovitu, ‘spolno moćnu, silno zdravu’ priču.”

Roman će biti predstavljen u sklopu RAFF-a u Mahačevoj vili u nedjelju, 22. kolovoza u 10:30.

Uz Predina, na predstavljanju će biti i njegov prijatelj, režiser Rajko Grlić koji će predstaviti knjigu “Sjećanja” svoje majke Eve Grlić.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.