// RAFF 2021 | NINA FLAMENCA – KONCERT NA DAR

NINA FLAMENCA – KONCERT

Prvu večer Rab Film Festivala glazbeno će zaključiti prekrasan koncert Niña Flamenca u rapskom ljetnom kinu. Niña, jedina pjevačica flamenca u Hrvatskoj, nastupit će uz gitaru Gorana Žegarca, a atmosferu će dodatno obogatiti plesač flamenca Mitja Obed.

Nina Ćorić (aka Niña Flamenca) karijeru je počela 2010. nastupajući u kultnom zagrebačkom jazz klubu Boška Petrovića. Dvije godine kasnije, nakon uspješno realiziranog projekta “Pjevajući Lorcu” pozvana je u Madrid u jednu od najpoznatijih škola flamenca “Amor de Dios” na daljnje usavršavanje. Projektom “Yo soy flamenca” (2013.) surađuje s renomiranim flamenco umjetnicima iz Španjolske i aktivno nastupa u regiji. S Filipom Šovagovićem surađuje na djelu „Lorca“ (2015.), a sa sarajevskim flamenco gitaristom Mirzom Redžepagićem realizira projekt “Tareb y Duende” (2017.).

Osnivačica je Flamenco Festivala Zagreb, koji se održava od 2012. godine, a i stalni je suradnik Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u promociji flamenca u Hrvatskoj i regiji.

RAFF već tradicionalno poklanja svojoj publici koncert na otvaranju pa je ulaz u ljetno kino u petak u 22:30 besplatan za sve posjetitelje.