Project Description

Svatko ima svoju istinu, u čiju ćete povjerovati? – logline debitatantskog igranog filma redateljice Nine Violić, kao da je pisan kao copyright za jedno od izdanja RAFF-a (nije nemoguće, da joj ga uz njeno dopuštenje jednog dana i ukrademo!). I u tom smislu svojevrsno finale predivne ljetne  distribucijske filmske priče njenog filma završava na Rabu. I ima u tome neke logike. Nina Violić prošlogodišnja je članica žirija RAFF-a. Koja je istog trena postala i velika prijateljica i promotorica našeg Festivala. To prošlogodišnje izdanje bio je i trenutak kada je dogovorena projekcija njenog filma na ovogodišnjem RAFF-u.

Istina, nitko od nas (osim možda same Nine Violić i njene filmske ekipe) nije mogao predvidjeti ovakav uspjeh njenog filma. Premijera i odmah nagrada u Splitu, sjane reakcije kako publike tako i filmske kritike. Svojevrsna sve hrvatska turneja, od Vukovara do Pule. Sve to drži nas u uvjerenju, kako će se na RAFF-u tražiti karta više za projekciju filma „Baci se na pod“. U kojoj Nina i igra jednu od glavnih uloga, uz izvrsnog Gorana Bogdana i njeno sjajno redateljsko otkriće – danas 11-godišnjeg debitanta Zagrepčanina Brune Frketića Bajića, te Lee Delong, američko-francusku glumicu, koja se sjajno snašla glumeći i na hrvatskom jeziku.

Ostaje nam poželjeti Nini i njenoj filmskoj ekipi lijepu rapsku projekciju, nakon koje slijedi još jedno od iznenenađenja na RAFF-u. Koje će se nakon svih dosadašnjih projekcija ovog filma u ovoj kombinaciji dogoditi samo na Rabu.