Project Description

Zlatnom palmom za režiju nagrađeni film „Dvostruka prijevara“, redatelja Park Chan-wooka otvara ovogodišnji RAFF – Rab Film Festival, 19.08. projekcijom u 20:45 u Ljetnom kinu. Ovaj film ugledni Varitey opisuje slijedećim riječima: „.”Nakon svjetskog uspjeha Bong Joon-hoovog “Parazita” i dominacije na malim ekranima “Squid Game”, vaša nova, uzvišeno ostvarena opsesija korejskim trilerom je tu, a to je “Dvostruka prijevara” Park Chan-wooka.
DVOSTURKA PRIJEVARA započinje istragom detektiva Hae-joona smrti čovjeka koji je pao s vrh planine. Kada upozna pokojnikovu suprugu Seo-rae, istovremeno počinje sumnjati u njenu nevinost, ali i prema njoj osjećati privlačnost. Usred sve veće napetosti istrage zločina, film delikatno bilježi emocije dva lika koji osjećaju posebnu znatiželju i neočekivani afinitet jedan prema drugome, pružajući intrigantnu mješavinu neizvjesnosti i romantike. Konkretno, nečitljive riječi i postupci Seo-rae čine je primamljivo, ali teško shvatljivom, ne samo za Hae-joon nego i za gledatelja, podižući dramatičnu napetost. Kako se mjesto radnje priče pomiče s planine na more, dok je njihov razvojni odnos rastrzan sumnjom i privlačnosti, a istraga polako otkriva sve više detalja o prošlosti – kompleksnost, suptilnost emocije koje povezuju ova dva lika ostavit će nezaboravan dojam na gledatelje. Svojom žanrovskom mješavinom policijske istrage i romantike, njezinih intrigantnih likova, njegovih trenutaka neočekivanog humora, mizanscene nesreće i snažna režija PARK Chan-wooka, film Dvostruka prijevara čini istodobno jednim od najoriginalnijih filmova u 2022.

Vjerujemo da ćete uživati u ovom filmu, za koji spomenuti časopis Variety ističe kako je to „majstorska, blistava ljubavna priča obavijena misterijom vragolastog ubojstva“, i jednako zaintrigirano zakoračiti u ovogodišnje izdanje RAFF-a.