Project Description

Nakon dvije godine pandemijom COVID obilježenog i dva posve drugačija izdanja RAFF-a, u kojima je najbitnije bilo ustrajati i rapskoj publici unatoč svemu donijeti filmski festival kojeg su svojski podržavali, Rab Film Festival vraća se svom prvobitnom formatu! 5 dana, 12 filmova u konkurenciji (6 dokumentarnih, 6 igranih) i 13. filma kojim u kinu na barkama Seaplex Kaich RAFF zatvaramo Festival. No ovaj nadajmo se prvi od mnogih budućih festivala bez epidemioloških mjera, trebao bi i biti ono izdanje RAFF-a u kojem se napravilo korak više. Šireći svoj program ali i lokacije festivalskih događanja. Dodatni dan -„reprizni“ RAFF u kojem prikazujemo pobjednike Festivala za one koji nisu ta tri filma bili u mogućnosti pogledati – prva je novina ovogodišnjeg Festivala.

Dvije nove lokacije glazbenog karaktera, potom inovacije u kontaktu s publikom, koje očekuju i razgovori s gostima Festivala u neposrednoj atmosferi romantične Pjacete, samo su neke od dodatnih novosti koje donosi predstojeće izdanje RAFF-a. Uz sve to, ove godine publici donosimo i novi predprogram, za koji vjerujemo da će postati nova tradicija RAFF-a.

Upravo kontakt s publikom, želja da joj ponudimo što kvalitetniji filmski, glazbeni ali i dodatni program moto je ovogodišnjih priprema novog izdanja našeg/vašeg Festivala. Želja za druženjem, koje nam je dvije godine bilo uskraćeno, stvorila je i kreativniji pristup programu. Prije svega da se i na taj način rapskoj publici dodatno zahvalimo na podršci, dolascima na naše sve dosadašnje programe bez obzira na okolnosti u kojima su se događali. Nadajući se i ove godine novim filmskim iskustvima, razgovorima, druženjima, glazbenim užicima, atmosferi kakvu smo gradili od prvog izdanja RAFF-a.

Kako bi našim gledateljima i u smislu informacija bili dostupniji, svojim novim info točkama spuštamo se u donji dio Grada. Periskopom, prošle godine dobro prihvaćenom svojevrsnom „maskotom“ RAFF-a pozdraviti ćemo vas uskoro. Na vrlo direktan i ritmičan način, tik uz vas. Sa željom da svi „pogledamo istini u oko!“. Vidimo se stoga uskoro na novom RAFF-u!